21 september 2020
20:30

Älta IF 1

Referat: Djurgårdens IF FF 2 - Älta IF 1

Puuuuuhh! Seger med 4-1 kan ju på pappret se ut som en walk in the park men det krävdes sannerligen en hel del kämpa och slit, ryggsäck och bolltjuv för att bärga dagens vinst.

Vi fick se en jämn, tät och tuff match över 90 minuter där Älta spelade ett tufft nörkampspel och visade prov på mycket kvicka spelvändningar som tvingade vår backlinje att jobba hårt för att hålla undan. Vi inledde lite trevande och hade till en början svårt att skapa något eget spel men vartefter halvleken löpte blev det bättre och bättre och sista halvtimmen var vi det spelförande laget. Älta var dock hela tiden farliga och de hade en spelare som dominerade mittfältet och som stod för ett antal högklassiga djupledslöpningar som var nära att resultera i frilägen. En gång kom hon igenom men då stod suveräna Felicia i vägen med en fantastisk benparad. Vårt spel brev som sagt bättre och bättre och mot mitten av halvleken inledde Stina målskyttet när hon dundrade in ett kanonskott från distans precis under ribban, 1-0. Efter målet följde en väldigt fin period med många bra anfall, i synnerhet från vår vänsterkant. Trots det var det vår högerytter, i form av Sara T, som vackert framspelad av Stina stänkte in 2-0 som avslut på ett riktigt mönsteranfall. Mot slutet av halvleken sjönk vi tillbaka och orkade inte riktigt hålla positionerna och presspelet. Men andra ord var det ganska skönt när domaren blåste av för halvtid.

Under halvtidsvilan beslöt vi att göra en taktisk manöver: vi offrade en av de offensiva mittspelarna och ersatte denna position med en ryggsäck gestaltad av Alva, som vi hängde på Ältas dominant från första halvlek. Att få Alva som ryggsäck måste vara något av det värsta man kan vara med om. Utan att ryggsäcken spelade det minsta fult och knappt fick en frispark blåst emot sig slutade det med kramp för Ältaspelaren med 20 minuter kvar att spela och hon fick utgå utan att ha åstadkommit nästan någonting i andra halvlek. Kul när taktiska drag fungerar!

Efter att ha haft det ganska jobbigt under de första 15 minuterna av andra halvlek kom vi tillbaka och tog över spelet igen. Victoria drev upp en boll på högerkanten och serverade en perfekt passning till Sofie A som fri framför mål kunde placera in 3-0. Kort därefter kom spiken i kistan när Ältaförsvaret inte hade koll på bolltjuven Tauberman som fräckt snodde bollen och rullade in sitt andra mål för dagen från två meters håll fram till 4-0. Bjurre avslutade dagen med en närmast osannolik brytning som sista spelare och Stina fick axla mittbacksplatsen bredvid Jojo sista kvarten. Älta fick in ett tröstmål men var aldrig riktigt nära.

Stort tack till alla spelare för en fantastisk kämpainsats! Alla förtjänar att nämnas men det skulle bli lite för långt så jag nöjer mig med att tacka Felicia som än en gång ställde upp och vaktade målet och stod för några avgörande räddningar, Ellen som (som vanligt) slet på i 90 minuter och var lite överallt på planen och Eda som ensam fick ta hand om den offensiva mitt-positionen under stora delar av andra halvlek och svarade för en mycket stark prestation.